Nogometaši Njemačke osigurali su plasman u osminu finala Europskog prvenstva pobjedom nad Mađarskom (2:0), a pažnju je privukla njihova rijetka roza varijanta dresa. Iako je njemačka reprezentacija poznata po svojim tradicionalnim bijelim dresovima, danas su protiv Mađarske zaigrali u roza dresovima, unatoč tome što su bili domaćini i imali pravo birati dres.

Mnogi su se na društvenim mrežama pitali zašto su Nijemci igrali u roza dresovima. Odgovor je stigao nakon utakmice: Nijemci su odlučili predstaviti svoju rezervnu garnituru dresa na ovom prvenstvu. U posljednjem kolu protiv Švicarske neće biti nominalni domaćini i očekuje se da će Švicarci odabrati crvenu garnituru, zbog čega će Nijemci morati igrati u bijelim dresovima.

S obzirom na to da je ovaj dres postao najprodavanija gostujuća garnitura, Nijemci su ga željeli barem jednom nositi na Europskom prvenstvu, a utakmica protiv Mađarske bila je jedina sigurna prilika za to.

Uz vodstvo Jamala Musiale i Ilkaya Gündoğana, Nijemci su ostvarili svoju drugu pobjedu na Euru i tako se plasirali u osminu finala.