Dok njegov sunarodnjak i druga najveća zvijezda iz susjedne Srbije, Novak Đoković obožava Jadransko more, Nikola Jokić ljeta većinom provodi duboko na kontinentu, na samom sjeveru Srbije u rodnom Somboru.

Jokić je jedan od najboljih košarkaša današnjice i višestruki MVP NBA lige. Godišnje zarađuje oko 55 miliona dolara, ali nećete ga vidjeti kako ispija šampanjac na jahti i skače u more.

Mnogi se pitaju zbog čega si jedan takav multimilioner ne bi priuštio morske radosti u najvećem mogućem luksuzu.

On vrijeme radije provodi na hipodromu gdje je njegova najveća strast – konjički klub njegova oca i utrke konja.

”Nikola dok je u Somboru pored druženja i brige o svojim konjima, uživa u rekreativnim aktivnostima. Igranje tenisa, plivanje u bazenu, pecanje, odlazi i često na vikendicu. Nas dvojica volimo spremati hranu u našoj domaćoj radinosti, jako mu znači da bude okružen ljudima koje voli. Pored nas se osjeća komforno isključivo na taj način”, ispričao je njegov kum Nebojša Vagić.

”Ne voli nikakve turbulentne situacije. Obožava u slobodno vrijeme ići na splavaranje, svake godine idemo zajedno na Taru. Prirodu obožava, da li kod nas na Dunavu, rijeka Tara ili su to planine. To su aktivnosti koje ne preskače, ništa spektakularno. Ukratko – dobra hrana, dobri ljudi, konji.”