Cristiano Ronaldo igra svoje šesto europsko prvenstvo, što je rekordno postignuće koje potvrđuje njegovu dugovječnost i izvrsnost.

Debitirao je na Euru 2004. godine kao 19-godišnjak i igrač Manchester Uniteda. Nakon dvadeset godina, iza sebe ima sezonu u kojoj je za Al Nassr odigrao 45 utakmica, postigao 44 gola i zabilježio 13 asistencija. Ipak, na ovogodišnjem Euru ne postiže rezultate kakve bi htio.

Dosad je igrao 366 minuta u utakmicama protiv Češke, Turske, Gruzije i Slovenije, ali još uvijek nije postigao gol iz igre. Ronaldo je na turniru uputio 20 udaraca prema suparničkim golovima, no nije uspio postići pogodak.

Od 1980. godine samo su četvorica igrača imala slabiji učinak. Deco je 2004. godine imao 24 udarca bez gola, Fernando Hierro 1996. godine 23 udarca, a Kevin de Bruyne 2016. i Dani Olmo 2020. godine po 21 udarac bez pogotka. Ronaldo je protiv Slovenije pokušao zabiti iz četiri slobodna udarca, ali nije bio uspješan.

Od 60 pokušaja zabijanja gola iz slobodnih udaraca na velikim natjecanjima, postigao je samo jedan gol. Njegov nedostatak golova iz igre na ovom Euru pokazuje kako više nije uspješan kao nekada.

Unatoč tome, njegova prisutnost na terenu i dalje je značajna za portugalsku reprezentaciju. Ronaldo i dalje pokušava na razne načine postići pogodak.

Njegova upornost i predanost igri i dalje su neosporni.