Aleksandar Mitrović, srpski napadač, zasjao je u spektakularnom trijumfu Al Hilala protiv Al Nasra, a njegova izvanredna igra dodatno je istakla kontrast u performansama s jednim od najvećih svjetskih igrača, Cristianom Ronaldom. Utakmica u Rijadu bila je prava poslastica za gledatelje, prepuna uzbuđenja i nevjerojatnih poteza, pišu u Srbiji.

Mitrović je demonstrirao svoju klasu postigavši dva gola, a posebno je dojmljiv bio njegov drugi pogodak nakon snažnog skoka i preciznog udarca glavom. S druge strane, Ronaldo je očito imao poteškoća prilagođavajući se intenzitetu i kontakt igri, što je možda bio jedan od razloga za njegov odlazak iz engleske Premier lige u manje fizički izazovnu sredinu Saudijske Arabije.

Naravno, utakmica nije bila samo o individualnim izvedbama. Sergej Milinković-Savić također se istaknuo postigavši gol, a timski duh Al Hilala bio je evidentan.

Tribine su bile prepune uzbuđenih navijača koji su svjedočili ne samo pobjedi svog tima već i nevjerojatnoj igri Mitrovića koji je, između ostalog, demonstrirao kako se čvrst fudbal može uspješno igrati na Bliskom istoku.

Duel između Mitrovića i Ronalda postao je simbol sukoba između iskusnog igrača koji se već godinama dokazuje u najzahtjevnijim ligama i nogometaša koji je, možda nepravedno, odlučio napustiti zahtjevnu englesku scenu.

“Mitrović je jasno pokazao da i u Saudijskoj Arabiji može dominirati fizički zahtjevnim stilom igre, dok je Ronaldo, iako svjetski poznat, shvatio da se mora prilagoditi novim izazovima. Utakmica je, stoga, pružila uzbudljivu priču o različitim pristupima igri i nepredvidivosti nogometnog svijeta.”, navode srbijanski mediji.

Naravno, Mitrović je zasijao i odigrao odličnu partiju, ali ovoliko ponižavati Ronalda, jednog od najboljih, ne ide.