Nevres Zahirović, bivši fudbaler tuzlanske Slobode i vinkovačke Cibalije, preminuo je u 63. godini života. Ova tužna vijest je potresla sportski svijet i mnoge njegove poštovaoce.

Informaciju o njegovoj smrti objavile su zagrebačke Sportske novosti. “Zvižduk sudbine legendu vinkovačkog fudbala sustigao je u utorak navečer u Italiji, gdje je boravio na odmoru sa suprugom Suzanom, kćeri Vedranom i dvjema unučicama. Samo je zaspao…”, pišu SN.

Zahirović je bio rođen 1961. godine u Tuzli i ostavio je dubok trag u vinkovačkom fudbalu. “Zahirović je rođen 1961. godine u Tuzli, a ostavio je veliki, neizbrisiv pečat u vinkovačkom fudbalu. Kapiten! No, prije svega čovjek dobrog srca. Ljudina komu su ljudske vrijednosti uvijek i bezuvjetno bile na prvom mjestu. Imat ćemo ga po čemu pamtiti.”, dodali su iz Sportskih Novosti.

Tokom svoje karijere, posebno se istakao u sezoni 1982/1983. kada je igrao za Slobodu. U toj generaciji su bili i igrači poput Fahrudina Omerovića, Nedžada Verlaševića, Nihada Mujezinovića, Merseda Kovačevića, Midhata Memiševića, Seada Sarajlića, Zorana Tomića, Cvijana Miloševića, Midhata Smajlagića i Senada Karača.

Ovaj iznenadni gubitak ostavio je prazninu u srcima mnogih koji su ga poznavali i cijenili, ne samo kao sportistu već i kao osobu velikog srca i nesebičnosti.