Kylian Mbappe je potpisao ugovor s Real Madridom, što je objavio Fabrizio Romano, poznati nogometni novinar. Dolazi u Real kao slobodan igrač nakon isteka ugovora s PSG-om i trebao bi potpisati petogodišnji ugovor. Transfer će biti ozvaničen tokom sedmice, ali se za predstavljanje Mbappea još mora pričekati.

Plan je da se francuski napadač u Madridu pojavi 15. ili 16. jula, nakon završetka Evropskog prvenstva s Francuskom, bez obzira na to kako će završiti njihov nastup na turniru. Mbappe je postao poznat 2016. godine kada je kao 18-godišnjak briljirao u dresu Monaca, odvodeći ih do titule prvaka u sezoni 2016/2017.

Već iduće godine PSG ga je kupio za 180 miliona eura. U dresu Parižana nastavio je sjajno igrati, a sada će nakon sedam sezona preći u Real Madrid.

S druge strane, PSG će morati pronaći zamjenu za Mbappea kako bi zadržao konkurentnost u domaćem prvenstvu i Ligi prvaka. Klub već razmatra nekoliko opcija za pojačanje napada, ali će biti teško pronaći igrača koji može potpuno nadomjestiti Mbappeove kvalitete.

Ipak, PSG je poznat po svom jakom timu i sposobnosti da privuče vrhunske igrače, pa se očekuje da će brzo reagirati na ovaj transfer i osigurati pojačanja kako bi ostali konkurentni u nadolazećoj sezoni.