Europsko prvenstvo u Njemačkoj počinje u petak, 14. lipnja. Njemačka će otvoriti turnir protiv Škotske, dok će Hrvatska već sljedeći dan igrati protiv Španjolske.

U skupini Hrvatske su uz Španjolsku i Italija, također i Albanija. Neki smatraju tu skupinu jednom od najjačih na Euru. O hrvatskoj reprezentaciji piše ugledni engleski medij Daily Mail:

“Hrvatska se ponovno pojavljuje na velikom natjecanju kao ‘dark horse’ koji ima potencijal stići daleko. Iako nisu uvijek među favoritima, sposobni su iznenaditi i izazvati probleme jačim ekipama. Na Euru 2024., smatraju ih trećim favoritima za prolazak iz ‘skupine smrti’ u kojoj su Španjolska, Italija i Albanija. Ovo je reprezentacija koja je završila među prvima na posljednja dva Svjetska prvenstva i tijesno izgubila u finalu Lige nacija prošle godine…”.

Engleski medij također navodi da će ovaj Euro vjerojatno biti oproštaj od velike četvorke:

“Modrić bi mogao odigrati svoje deveto i vjerojatno posljednje veliko natjecanje za Hrvatsku. Približava mu se kraj karijere, ali još uvijek igra na izuzetno visokoj razini, s 45 nastupa za Real ove sezone. Iako više nije redoviti starter, i dalje je ključni igrač hrvatske reprezentacije. Ovaj turnir bi mogao biti odlučujući za njegov oproštaj. Također, ovo bi mogao biti posljednji Euro za Marcela Brozovića, Ivana Perišića i Domagoja Vidu, koji su proteklih godina bili ključni igrači hrvatske reprezentacije. Unatoč teškoj skupini, Hrvatska je opasna i može iznenaditi najjače momčadi i možda stići daleko.”