Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine današnjim susretom protiv Argentine otvara nastup na međunarodnom turniru Yellow cup, koji se do 6. januara održava u švicarskom Winterthuru, prenosi N1.

Selektoru Irfanu Smajlagiću turnir će polužiti kao posljednja prilika za uigravanje ekipe za učešće na predstojećem Evropskom prvenstvu koje će od 10. do 28. januara biti održano u Njemačkoj.

Pomoćni trener u selekciji BiH Damir Doborac smatra da ovaj “turnir treba iskoristiti kako bi ekipa radila na dizanju samopouzdanja i kako bi selektor u konačnici vidio na koje igrače može računati na EP-u”.

“Vjerujem u ovu ekipu i smatram da na Yellow cupu trebamo napraviti dobar rezultat kako bi u Njemačku otputovali s visokim nivoom samopouzdanja. To je dobra prilika da stvorimo dobru atmosferu u ekipi i da na EP otputujemo s vjerom da možemo napraviti nešto dobro”, izjavio je Doborac, uoči puta u Švicarsku.

Nakon susreta s Argentinom, koji je na programu večeras od 20.30 sati, najbolji bh. rukometaši na turniru će odigrati još dva duela, u petak protiv domaćina Švicarske (20.15 sati), te u subotu protiv Rumunije (14.00 sati), prenosi N1.

Prvu utakmicu na EURO-u u Njemačkoj rukometaši BiH igraju 11. januara protiv Švedske. Dva dana kasnije na rasporedu je utakmica s Nizozemskom, a grupnu fazu okončat će 15. januara susretom s Gruzijom. Sve utakmice u E-grupi igrat će u Mannheimu.

Večerašnji meč prenosi Moja TV.