Košarkaši Real Madrida ugostili su Anadolu Efes u okviru 19. kola Eurolige i odigrali vjerovatno najuzbudljiviju utakmicu možda i u historiji ovog takmičenja. Nakon čak četiri produžetka Real Madrid je slavio pobjedu ukupnim rezultatom 130-126.

Regularni dio utakmice ponudio je također veliku borbu obje ekipe. Prva četvrtina završena je u korist Real Madrida rezultatom 25-18, dok je druga ponudila svega 31 koš (13-18). Bosanskohercegovački reprezentativac Džanan Musa je već od starta pružao sjajnu partiju i dalo se naslutiti da će ovo biti njegova najbolja partija u Euroligi.

Drugo poluvrijeme također je donijelo neizvjesnost. Treća četvrtina završena je u korist Real Madrida rezultatom 26-25, ali je Anadolu Efes na veliko iznenađenje u četvrtoj četvrtini pružio dobru partiju i slavio u toj četvrtini sa 20-17, te meč odveo u produžetak.

Nakon čak četiri produžetka pobjedu je odnijela ekipa Real Madrida rezultatom 130-126.

Bh. reprezentativac Džanan Musa je pružio svoju najbolju partiju u dresu Real Madrida u Euroligi, ubacivši čak 40 poena. Musa je uz to dodao i dva skoka, te sedam asistencija.

Larkin se kod Efesa istakao sa 32 poena, dok su kod Reala Campazzo sa 25 i Hezona sa 29 također pružili izuzetnu partiju.