Rukometni savez Bosne i Hercegovine se putem društvenih mreža zahvalio navijačima na podršci tokom Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

U objavi se navodi:

“Sinoć je SAP Arena u Mannheimu bila rasprodana. Tačno 13.293 gledatelja pratila su uživo u dvorani sinoćnju utakmicu između nas i Nizozemske. Na tribinama smo pobijedili. I hvala vam na tome. U to nikada nismo ni sumnjali. Znamo da imamo najbolje navijače, znamo da je naša dijaspora ta koja će uvijek doći, da će Bosanci i Hercegovci proći na hiljade kilometara da bi bili uz reprezentaciju, BH Fanaticosi davati primjer svima na svijetu kako se voli bilo koja selekcija naše zemlje”, poručili su iz Saveza, pa dodali:

“S druge strane, žao nam je što vas nismo obradovali, ali smo ponosni da smo uspjeli da se naša zastava zavijori na ovom prvenstvu. I vijorit će se na narednim sigurno. I sutra, dat ćemo 100% od sebe da sa pobjedom protiv Gruzije odemo iz Mannheima”.

Zmajevi su sinoć poraženi od Nizozemske rezultatom 36:20. Tako je naša selekcija izgubila šanse za plasman u drugi krug.

BiH će u trećem kolu igrati protiv Gruzije. Meč je na rasporedu u ponedjeljak od 18 sati, uz direktan TV prenos na kanalu Arena Sport 1.