Lana Pudar, istaknuta plivačica iz Bosne i Hercegovine, zauzela je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Dohi s impresivnim vremenom od 2:07.92.

Uz brončanu medalju, Lana je osigurala i značajnu novčanu nagradu. U konkurenciji su se istakle Laura Stephens s vremenom 2:07:35 osvojivši zlato, te Dankinja Helena Rosendah Bach s vremenom 2:07:44, koja je odnijela srebro.

Prema informacijama sa Sportskeeda.com, ukupni nagradni fond za Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima u Dohi iznosio je preko 5,2 milijuna eura, pri čemu je za plivanje izdvojeno oko 2,5 milijuna eura.

Svaki osvajač zlatne, srebrne i bronzane medalje dobio je 18.600 eura, 13.400 eura, odnosno 9.300 eura, što jasno pokazuje da je financijska nagrada u ovom sportu skromna u odnosu na visoke standarde takmičenja.

Lana Pudar već je bila istaknuta figura osvojivši titulu europske seniorske prvakinje u disciplini plivanja u Rimu 2022. godine.

Njezin uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Dohi samo je potvrda njezinog talenta i predanog rada.

Podsjećamo, Lana je također zauzela četvrto mjesto na 200 metara delfin na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki 2023. godine, pokazujući da je njezina sportska karijera tek u uzlaznoj putanji, unatoč već ostvarenim sjajnim rezultatima.