Potraga za novim izbornikom hrvatske rukometne reprezentacije je okončana, a Hrvatski rukometni savez je danas pozvao medije na konferenciju za sutra u 11 sati, koja će se održati u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu. Na konferenciji će uz novog izbornika biti prisutni Tomislav Grahovac, predsjednik HRS-a, i Damir Poljak, glavni tajnik HRS-a.

Iako još nije službeno potvrđeno ime novog izbornika, najviše se spekulira o Daguru Sigurdssonu, islandskom stručnjaku koji je nedavno napustio klupu Japana, gdje je radio kao najplaćeniji trener svijeta. Spekulira se da bi njegova godišnja plaća u Hrvatskoj mogla iznositi oko 300 tisuća eura.

Iako je Njemačka bila prvotna opcija za Sigurdssona nakon što je dao otkaz u Japanu, situacija se promijenila jer su Nijemci odlučili zadržati aktualnog izbornika. Stoga je Hrvatska sada najvjerojatnija destinacija za Sigurdssona, koji bi trebao prihvatiti ponudu HRS-a od oko 350 tisuća eura godišnje.

Sigurdsson je ranije bio njemački izbornik od 2014. do 2017. godine, te je osvojio europsko zlato i olimpijsku broncu. Također, vodio je austrijsku reprezentaciju, Fuchse Berlin i A1 Bregenz, dok je kao igrač 13 godina bio član islandske reprezentacije.