Zahvaljujući Udruženju „Trebeco“ i društveno odgovornim preduzećima, Istočno Sarajevo uskoro bi trebalo da dobije svoj prvi eko centar, a kompanija Meridian je među prvima pritekla u pomoć.

Dugačak spisak sjajnih ideja za promovisanje zdravog života i odgovornog odnosa prema prirodi već je spreman. Čeka se samo uređen prostor, gdje će se ljubitelji prirode okupljati i te planove razraditi.

Kompanija Meridian podržala je ovo udruženje donacijom novca za sanaciju prozora i vrata, kako bi dobili svoj radni prostor i sjajne ideje, što prije, sproveli u djela.

-Predsjednik udruženja nas je jednom rečenicom „ubijedio“ da im pomognemo. Kaže da svi gradovi imaju parkove, a Istočno Sarajevo ima cijelu planinu, Trebević. Podržali smo njihov cilj da osnuju omladinski eko centar i da mlade ljude osvijeste da to blago i čuvaju – rekli su u kompaniji Meridian.

Očuvanje životne sredine jedan je od prioriteta današnjice, a Meridian je prepoznao zalaganje i dobre ideje aktivista Udruženja „Trebeco“ koje vode ka tom cilju.

„Trebeco“ se bavi zaštitom životne sredine, omladinskim i kuturnim aktivnostima od 2017. godine. Nedavno su od grada dobili prostorije na korišćenje, ali su neuslovne i treba ih potpuno renovirati.

-Tražili smo pomoć brojnih kompanija, ali nisu imali sluha za naše potrebe. Kompanija Meridian imala je obzira i odgovorili su na naš poziv za pomoć. Time su značajno unaprijedili cijeli projekat koji će, ranije od planiranog i u boljem izdanju, biti na usluzi građanima Istočnog Sarajeva – rekao je predsjednik Udruženja „Trebeco“ Željko Antonić.

Udruženje nema svoj novac da uloži i zaustavi dalje propadanje objekta, pa im je potrebna pomoć „prijatelja prirode“. Kompanija Meridian se upisala na ovu listu, jer je zdrava životna sredina uslov za zdrav život svih stanovnika BiH.

-Meridian je primjer odgovorne kompanije koja bi trebalo da bude uzor ostalima. Još jednom, veliko hvala od „Trebeca“, omladine i prirode Istočnog Sarajeva – poručio je Antonić.