Regionalna ABA liga ulazi u svoj play off, pa je tako odigran i onaj ABA 2 lige, u kojoj su utakmicu odigrale crnogorska Podrgorica, protiv srpskog Zlatibora, koja je završila pobjedom domaćina 113:89.

No više od samog rezultata, koji nije previše iznenađujući, u medije je dospjela i situacija koja je obilježila utakmicu i izazvala veliki skandal među ljubiteljima regionalne košarke.

Naime, tijekom treće četvrtine meča u glavnom gradu Crne Gore veliku borbu u jednom duelu vodili su bek domaće momčadi Milutin Đukanović i Jan Rebec, košarkaš Zlatibora, a sudačka odluka jako je isprovocirala igrača domaćih Milutina Đukanovića.

Suci su odlučili igrača Podgorice kazniti nesportskim faulom, dok je košarkaš srpske momčadi dobio tehničku grešku zbog sukoba koji je nastao.

“Sjajna igra jedne mlade ekipe pada u drugi plan zahvaljujući igraču Podgorice Milutinu Đukanoviću, koji je s namjerom u toku meča želio ozlijediti našeg igrača, koji je već imao ozljedu te ruke”, rekao je trener Zlatibora Nedović i dodao:

“Nakon utakmice prijetio je i psovao cijelu našu ekipu u hodniku, što je bruka i sramota, tako da tražim od ABA lige da reagira, što sam naveo i u prijavi kod delegata”, izjavio je trener srpske momčadi.

Izvor: Dnevno.hr