Bosanskohercegovački bek Josip Perić naredne sezone će nositi crveno-bijeli dres grčkog Olympiacosa, potvrđeno je. Ovaj tridesetojednogodišnji srednji bek dolazi iz mađarskog kluba Tatabanya, gdje je proveo poslednje dvije godine. Njegov dolazak predstavlja važno pojačanje za Olympiacos, koji teži postizanju još boljih rezultata u predstojećoj sezoni.

Josip Perić je kroz svoju karijeru pokazao veliki potencijal i kvalitet, a afirmaciju je stekao u domaćem klubu Izviđaču. Nakon toga, igrao je za sarajevsku Bosnu, gdje je dodatno unaprijedio svoje vještine. Njegov prvi odlazak u inostranstvo bio je 2014. godine kada se pridružio Tatabanyi.

Poslije Mađarske, Perić je odlučio okušati sreću u Kataru, što mu je omogućilo sticanje međunarodnog iskustva i dodatno razvijanje svojih sposobnosti. Nakon perioda provedenog u Kataru, vratio se u Evropu, gdje je nastupao za rumunske klubove Odorheiu i Dunarea Calarasi. Ovi angažmani su mu pomogli da stekne reputaciju čvrstog i pouzdanog beka.

Njegov put ga je dalje vodio u Bundesligu, gdje je igrao za Goppingen, poznat po svojoj visokoj konkurenciji i kvaliteti. Nakon uspješnog perioda u Njemačkoj, Perić je nastavio karijeru u makedonskom Eurofarm Pelisteru, gdje je proveo dvije sezone. Njegove igre u Makedoniji privukle su pažnju mnogih klubova, a 2022. godine vratio se u Tatabanyu.

Perićev dolazak u Olympiacos se smatra strateškim potezom kluba, jer donosi iskustvo i kvalitet koji su ključni za ostvarivanje ambicioznih ciljeva. Klub je već pokazao svoju snagu ove sezone igranjem u finalu EHF kupa, a s Perićem u redovima, očekuje se da će dodatno ojačati svoju obranu i povećati šanse za osvajanje titula.

Olympiacos je poznat po svom visokim ambicijama i kvalitetnoj igri, a dolazak Josipa Perića sigurno će doprinijeti tim ciljevima.

Navijači se raduju novom pojačanju i očekuju da će Perić svojim iskustvom i vještinama pomoći timu da postigne još veće uspjehe u narednoj sezoni.