Oleksandr Usik je u spektakularnoj borbi stoljeća pobijedio Tysona Furyja podijeljenom sudačkom odlukom, čime je ujedinio sve titule u teškoj kategoriji. Dvojica sudaca su bodovala borbu 115:113 i 114:113 u Usikovu korist, dok je treći sudac bodovao 114:113 u Furyjevu korist.

Britanac, kojem je ovo prvi poraz u karijeri, nije bio zadovoljan sudačkom odlukom, smatrajući da je zaslužio pobjedu.”Mislim da sam ja pobjednik ove borbe. On je dobio nekoliko rundi, ali ja sam ih dobio više. No, njegova zemlja je u ratu pa su stali na njegovu stranu i dali mu pobjedu. Ovo je bila jedna od najlošijih odluka u povijesti boksa.”

Ukrajinci su dvostruko osudili Furyjev komentar. Naime, već 10 godina trpe brutalnu rusku agresiju i djelomičnu okupaciju zemlje, te ne vole kada netko ovako komentira njihove patnje. Osim toga, konsenzus među ljubiteljima boksa i stručnjacima je da je njihov borac zasluženo pobijedio. Ovo su neki od komentara na Furyjevu izjavu koji se mogu pročitati na društvenim mrežama:

“Usik je trebao biti proglašen pobjednikom već u devetoj rundi. Kanonadom udaraca tada učinio je da Furyju klecaju koljena. Zato je dobio, a ne zato što je iz zemlje u ratu.”

“Fury, zbog ovakve izjave si kukavica.”

“Kakav užasan gubitnik!”

“Ne, nije pobijedio jer je Ukrajinac, nego jer te je razbio u ringu. Prihvati poraz kao muškarac.”

“Nevjerojatno! Usik ga čisto dobije i da mu revanš, a ovo dobije kao zahvalu.”

“Fury je očito zaboravio da i u porazu moraš biti velik, a očito se ne sjeća ni da je teturao ringom poput Bambija dok ga je Usik razbijao. Spasili su ga zvono i sudac. Kakav jadan luzer…”

“Žestoki Ukrajinac je zasluženo pobijedio Furyja, koji je sretan što sudac nije prekinuo meč.”