Najvatreniji navijači Zrinjskog, poznati kao Ultrasi, pohvalili su se putem svoje zvanične Facebook stranice kako su bodrili nogometnu reprezentaciju Hrvatske na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Objavili su nekoliko fotografija s putovanja, a posebno se isticao transparent “Mostar” s prikazanom hrvatskom šahovnicom. Ultrasi su navijali za Hrvatsku protiv Španije u Berlinu, protiv Albanije u Hamburgu, te protiv Italije u Leipzigu. Nažalost, njihovo putovanje završilo je ranije nego što su planirali, jer je Hrvatska eliminisana već nakon grupne faze.

Hrvatska je grupu završila sa samo dva osvojena boda, što je njihov najslabiji rezultat ikada na velikim natjecanjima. Uprkos tome, Ultrasi su ponosno podržavali reprezentaciju na svakom koraku.

Njihova strast i odanost bile su vidljive kroz cijelo putovanje. Fotografije su prikazivale njihovu energiju i entuzijazam, unatoč razočaranju zbog eliminacije.

Njihovo prisustvo na tribinama bilo je značajno i prepoznatljivo. Putovanje im je pružilo priliku da izraze svoju ljubav prema nogometu i Hrvatskoj. Iako rezultat nije bio onakav kakav su priželjkivali, njihova podrška nije jenjavala.

Na kraju, Ultrasi su se vratili kući prije nego što su očekivali.