Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine očekuju ključne utakmice kvalifikacija za Eurobasket 2025. u studenom protiv Hrvatske, no čini se da Džanan Musa neće biti u mogućnosti igrati.

Naši košarkaši će se suprotstaviti Hrvatskoj 21. i 24. novembra, a za plasman na Eurobasket potrebne su im obje pobjede. Iako se činilo da je problem između FIBA-e i ULEB-a riješen, Euroliga je objavila raspored utakmica i 11. kolo se igra upravo između 20. i 22. novembra.

Real Madrid igra protiv berlinske Albe 21. novembra, što znači da Musa neće moći igrati za reprezentaciju. Hrvati također neće moći računati na Marija Hezonju, Antu Žižića i Danka Brankovića.

Pozitivna vijest je da bi Musa mogao igrati 24. novembra kada Bosna i Hercegovina igra kod kuće protiv Hrvatske, jer Real Madrid sljedeću utakmicu Eurolige igra tek 29. novembra.

Nakon dvomeča s Hrvatskom, Bosnu i Hercegovinu očekuju utakmice protiv Cipra i Francuske u veljači. U tim terminima Euroliga se neće igrati, što znači da će Musa sigurno biti na raspolaganju.

Podsjetimo, NBA igrači neće moći igrati u preostala četiri kola kvalifikacija za Eurobasket.