Ovogodišnje Olimpijske igre u Parizu obilježio je veliki skandal koji je postao glavna tema na društvenim mrežama i medijima širom sveta. U četvrtak se održao bokserski meč između Alžirke Imane Khelif i Italijanke Angele Carini. Nakon samo 46 sekundi, Angela je predala meč nakon što su bokserke razmijenile nekoliko udaraca. Ubrzo su se pojavile negativne kritike prema Imane, uključujući komentare da je ona zapravo biološki muškarac.

Uprkos svim optužbama i kontroverzama, Imane se priprema za novi meč protiv mađarske bokserke Luce Hamori, koja izjavljuje da je uopšte nije strah Alžirke.

“Nisam uplašena. Nije me briga za priče u medijima i na društvenim mrežama. Ako je ona ili on muškarac, to će biti još veća pobjeda za mene, ako pobijedim”, rekla je Luca koja će se protiv Khelif boriti u subotu.

Luca je inače prva mađarska bokserka koja se takmiče na Olimpijskim igrama. Rođena je 12. marta 2001. godine u gradu Szombathely. Boksom se počela baviti 2011., kad je imala 10 godina. Kako kaže, najveći joj je uzor njezin brat, koji ju je i uveo u ovaj sport.

“Moj stariji brat je također bokser. Zbog njega sam započela svoju karijeru. On je moj idol”, rekla je jednom prilikom. Tokom karijere je učestvovala u brojnim takmičenjima, od kojih je na nekima i pobijedila.

Njen instagram profil možete pogledati OVDJE