Mladi napadač Ognjen Laušević, koji ima 18 godina, sada je službeno postao član Željezničara. Potpisao je dvogodišnji ugovor s mogućnošću automatskog produženja za još jednu sezonu.

Ognjen Laušević rođen je 11. oktobra 2005. godine u Beogradu. Tokom svoje karijere nastupao je za omladinske selekcije Partizana, Voždovca i Teleoptika. U prošloj sezoni postigao je 34 gola i proglašen je najboljim strijelcem Prve omladinske lige Beograda. Laušević je od početka priprema s Plavima pokazao sjajne performanse i uspješno završio pripremni period.

”Osjećaj je odličan nakon dolaska u najveći klub u BiH. Želim se zahvaliti mom pokojnom menadžeru Raši Bebiću koji je preminuo prije nekoliko dana na svemu što je uradio i bez kojeg ne bi stigao do Želje. Za mene će mnoge stvari biti lakše nakon potpisa, probni period je bio težak, ali momci, ekipa i atmosfera sve je super.

Naježio sam se prvu utakmicu, kad krene himna, osjećaj je odličan i neopisiv. Navijači mogu očekivati uvijek borbenog igrača, 300 posto na terenu, na treningu i nadam se da ćemo vratiti Želju gdje mu je i mjesto”, poručio je Laušević.