Iz Hrvatske dolazi tužna vijest o smrti poznatog MMA borca Paola Kekezovića.Kekezović je preminuo nakon duge borbe s karcinomom koji mu je otkriven 2021. godine.Splitski borac nalazio se u Torontu kada je iznenada osjetio jake bolove, zbog kojih je otišao kod doktora koji mu je saopštio teške vijesti.

Kod Kekezovića je dijagnosticiran karcinom pluća koji se potom proširio na mozak, jetru, kičmu i kosti.Njegova posjeta doktoru u to vrijeme bila je šokantna iz više razloga – doktor ga je poslao kući s bočicom tableta koje su imale svrhu da mu pomognu u posljednjim trenucima života.

U januaru prošle godine, Kekezović je održao predavanje u Splitu gdje je dijelio svoja iskustva o mentalnim izazovima borbe s karcinomom.

– Poslali su me kući i rekli su mi da čekam, dali su mi kutiju tableta. Javili su mi se tek nakon dva mjeseca. Doslovno su me poslali kući da umrem. Tako da je moja odluka da se vratim u Hrvatsku bila ispravna.

Ako imate samo jednu osobu na svijetu kojoj je stalo do vas, vaš život vrijedi borbe. To možete biti čak i vi sami, bitno je voljeti sebe i svoj život, govorio je Paolo iza kojeg su ostali supruga Žana i sinovi Roko i Matej, kao i majka Višnja.

U januaru prošle godine održao je i predavanje u Splitu, a tema je bila “Mentalna borba s karcinomom”.

– Moj život se promijenio 23. jula 2021.godine kada mi je dijagnostikovan rak koji se s pluća proširio po tijelu te došao do mozga, no u najtežem trenutku mog života sam uspio naći formulu kako se nositi s teškom bolesti na mentalnom nivou i pogled na život iz skroz druge perspektive. Cilj mi je mojom životnom pričom dočarati ljudima kako se nositi sa bolesti u najtežim životnim trenucima u kojima vam daju jako malo šanse za preživjeti, isticao je tada Kekezović.

Kekezović je imao samo 41 godinu.