Ademir Zurapović ponovo je imao čast da sudi na Olimpijskim igrama, a nakon finalne utakmice, Košarkaški savez Bosne i Hercegovine je reagovao.

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine uputio je čestitke sudiji Ademiru Zurapoviću, koji je bio prisutan na Olimpijadi i ove godine.

Košarkaški turnir Olimpijskih igara u Parizu okončan je sinoćnjom pobjedom reprezentacije SAD nad Francuskom u finalu za zlato.

Na ovom prestižnom događaju, pravdu je dijelio arbitar iz BiH. Košarkaški savez Bosne i Hercegovine je izrazio svoju ponos i čestitke Ademiru Zurapoviću, koji je ponovo dostojanstveno predstavljao svoju domovinu na globalnoj sceni sporta.

U Parizu, Ademir Zurapović je sudio ukupno šest utakmica: četiri u grupnoj fazi, četvrtfinale između Francuske i Kanade, te polufinale između SAD i Srbije.

– Košarkaški turnir Olimpijskih igara u Parizu završen je sinoćnjom pobjedom reprezentacije SAD nad Francuskom u utakmici za zlatnu medalju. Na takmičenju velesila igre ispod obruča pravdu je dijelio arbitar iz naše zemlje.

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine upućuje iskrene čestitke Ademiru Zurapoviću koji je, kao mnogo puta dosad, časno predstavljao domovinu na događaju koji su pratili milioni ljubitelja sporta širom planete. Ponosni, poručili su jutros iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Objavu KS BiH možete pogledati OVDJE