U Sarajevskom Pozorištu mladih održana je komemoracija u čast Dženanu Uščupliću, bivšem igraču i treneru Fudbalskog kluba Sarajevo, koji je tragično preminuo prošlog četvrtka. Preminuo je od udara groma dok je planinario na Zelengori.

Vijest o njegovoj smrti duboko je pogodila Bosnu i Hercegovinu, a posebno navijače FK Sarajevo, gdje je Uščuplić ostavio značajan trag.

Na komemoraciji su se okupili brojni bivši i sadašnji članovi kluba, uključujući Mirsada Fazlagića, Fahrudina Prljaču, Predraga Pašića, Mehmeda Janjoša, Husrefa Musemića, Vuleta Trivunovića, Faruka Ihtijarevića, Nermina Gogalića, Mirzu Varešanovića, Dženana Hošića, kao i drugi poznati nogometaši i sportski radnici poput Tonija Karačića, Omera Joldića, Almira Seferovića, te šefa stručnog štaba FK Sarajevo Zorana Zekića.

Dženaza je obavljena u subotu u haremu Begove džamije u Sarajevu, a nakon toga je uslijedila sahrana na mezarju Nišan-Jarčedol.

Dženan Uščuplić bio je jedan od simbola FK Sarajevo, poznat po svojoj predanosti klubu, kako kao igrač, tako i kao trener.

Kao igrač, osvojio je titulu prvaka Bosne i Hercegovine 2007. godine, a tri puta je sa Sarajevo osvajao Kup BiH (1997., 1998., 2002.). Kao trener, pod njegovim vodstvom Sarajevo je osvojilo naslov prvaka BiH 2015. godine, a 2014. i 2021. godine donio je trofeje Kupa BiH na Koševo.

Knjiga sjećanja otvorena je u salonu Svetozar Vujović u prostorijama FK Sarajevo, gdje će biti dostupna svakodnevno do 16 sati.