Fudbaleri Željezničara su u dobroj atmosferi i maksimalnom angažmanu obavili poslijepodnevni trening, a posebno raduje povratak na trening Karjaševića i Radinovića koji su imali problema sa povredama.

Nemanja Cavnić:

– Utakmica u Mostaru nije ništa novo i ništa iznenađujuće za mene. Znam kako smo radili tokom priprema, a to je bila samo nepoznanica za širu javnost. Mi smo znali na šta smo spremni i šta možemo pružiti. Raduje nas igra i šanse koje smo stvorili. Ne raduje nas što smo primili gol i što smo bili u nedostatku. Pokušat ćemo riješiti te stvari da ne primamo takve golove, da se ne mučimo kao protiv Širokog. Kad se primi rano gol ide jurnjava rezultata i to nam ne prija. Svakako raduje da stvaramo šanse. Kad igramo na Grbavici idemo na pobjedu, iskreno nadam se da ćemo doći do tog momenta gdje ćemo se pitati kolika će pobjeda biti, ali za sada idemo korak po korak. Igman znamo iz lige, znamo da su jaka ekipa, da su dobri pozadi, ali opet idemo na pobjedu. Sve što bih rekao za navijače je suvišno, samo riječi hvale i zahvaljujem se na podršci i nadam se da će to i nastaviti.

Abdulmalik Al Jaber:

– Bila je to dobra utakmica za obje ekipe, ali mi smo bili bolji i pobijedili i to je dobro za nas. Sljedeća utakmica će biti isto teška. Igman je dobra ekipa od koje smo izgubili u prijateljskom meču. Ovog puta će biti dobro i sa navijačima možemo pobijediti. Volim naše navijače, oni nas uvijek podržavaju i vole nas.

Samir Radovac:

– Sigurno da je bila dobra utakmica za nas. Od prvog minuta smo preuzeli kontrolu na terenu, to se vidjelo. Za neke prilike koje smo propustili protiv Širokog vratilo nam se u Mostaru i napokon poslije dugo godina osvojili smo tri boda u Vrapčićima. Poznajem Igman, s nekim igračima sam igrao, dosta iskusna ekipa, ali imaju i mlađih dobrih igrača. Mislim da mi kući moramo igrati ofanzivno kao protiv Širokog i Veleža i nadam se da ćemo osvojiti nova tri boda uz ogromnu podršku naših navijača.

Admir Derviši:

– Volio bih se vraiti na meč sa Širokim Brijegom. Ostaje žal jer smo pokazali kvalitet, imali smo se čemu nadati za Mostar. Sve šanse koje nismo iskoristili na Grbavici vratile su nam se u Mostaru. Slijedi nam Igman, igrali smo s njima u pripremnom periodu, izgubili smo, ali nam je ta utakmica pokazala mnogo toga. Uvjeren sam da ćemo ponoviti igru iz Mostara i pred našim navijačima slaviti. Zahvaljujem se navijačima u ime stručnog štaba za podršku u Mostaru.