Hajduk je ovih dana pogođen sukobom između trenera Gennara Gattusa i velike zvijezde kluba, Ivana Perišića, koji je napustio klub.

Perišić je u Hajduk stigao na posudbu iz Tottenhama u januaru ove godine, što je bio njegov povratak u klub skoro 17 i po godina nakon što je napustio Poljud i prešao u Sochaux.

Hrvat je došao povrijeđen, a na terenu je počeo igrati tek na proljeće. Mnogi smatraju da je njegov dolazak u Hajduk bio samo strategija za podizanje forme pred Euro u Njemačkoj.

Perišić nije prvi kojeg su iznenadili njegovi postupci; Jurgen Klopp je također imao iskustvo s njim. Nijemac ga je doveo u Borussiju Dortmund, a prije 12 godina govorio je o njemu.

“Profesionalni je fudbaler nesretan ako ne igra. U takvoj situaciji drži usta zatvorenima jer je to bolje rješenje. Treniraš, radiš naporno i igraš. Javno žaljenje nalikuje dječjem vrtiću”.

Klopp je aludirao na Perišićeve česte pritužbe zbog nedostatka minutaže i njegovog osjećaja da zaslužuje bolji tretman. Već tada je Klopp primijetio da Perišić ima visoka očekivanja i da se ponaša kao da je veći od kluba. Zbog tih nesuglasica, Perišić se u Dortmundu zadržao samo dvije godine.