Direktor svih reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine, Emir Spahić, govorio je danas prilikom objavljivanja spiska A reprezentacije BiH za Ligu nacija o omladinskim kategorijama. Tom prilikom je najavio imenovanje novih selektora za juniorske i kadetske reprezentacije, nakon što je Vinko Marinović postavljen za selektora U-21 tima.

– Vjerovatno će u sljedećih 10 dana biti objavljena imena selektora U-19 i U-17 reprezentacija. To je posao koji smo završili, upoznali selektore o načinu rada, onim stvarima kojima ćemo težiti. Najveći posao je bila platforma. Platforma koju nismo imali.

Kad nekome kažeš u svijetu da to nemaš, neko to shvati kao šalu, neko se nasmije. Meni je to bilo stvarno žalosno. Ne znam na koji način smo crpili igrače. Vjerovatno rekla-kazala. To više neće biti način rada. Zato smo i stvorili platformu koja broji više od 200 mladih i sa njih će se crpiti igrači za mlade selekcije – objasnio je Spahić i zaključio:

– U-21 reprezentacija će najviše osjetiti promjene. To je selekcija na koju ćemo se najviše oslanjati i cilj nam je da iz te selekcije crpimo igrače za A selekciju. Ona će već tokom sljedećeg okupljanja osjetiti nove promjene, s novim selektorom i novim pomoćnicima.

Radimo na promjeni državljanstava za četiri igrača sa U-21 liste, da ne spominjemo ostale selekcije koje imaju veliki broj mladih igrača po zemljama Evrope.