Barcelona je otvorila novu sezonu La Lige pobjedom 2:1 protiv Valencije na gostovanju, uz prisustvo 46.673 gledatelja.

Bio je to debi novog trenera Barcelone, Hansija Flicka, u španjolskoj ligi. Valencija je povela u 44. minuti golom Huga Dure, na asistenciju Diega Lopeza. Ubrzo nakon toga, Duro je imao priliku za drugi gol, ali je Pau Cubarsi očistio loptu s gol linije.

Barcelona je izjednačila u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena kada je Robert Lewandowski postigao pogodak na asistenciju Laminea Yamala. U nastavku utakmice, Barca je preokrenula rezultat. Cristhian Mosquera skrivio je kazneni udarac nad Raphinhom u 48. minuti, a Lewandowski je bio precizan s bijele tačke za svoj drugi gol.

Iako je Barcelona uspješno otvorila sezonu, pažnju medija privukao je Fermin Lopez, igrač koji nije sudjelovao u utakmici.

Fermin je ovog ljeta sudjelovao u osvajanju Eura sa španjolskom reprezentacijom te osvojio olimpijsko zlato s U-23 reprezentacijom.

Nakon zasluženog odmora, postao je tema medija zbog objave koja je izazvala kontroverzu. Naime, podijelio je snimku s utakmice, ali je gledao prijenos putem ilegalnog streama.

Iako je brzo obrisao objavu, ona je privukla pažnju zbog intenzivne borbe La Lige protiv ilegalnih prijenosa koji nanose velike financijske gubitke ligi i klubovima.