Michael Cooper, legendarni trener Los Angeles Lakersa, nedavno je kritizirao Luku Dončića, slovenskog košarkaša i zvijezdu Dallas Mavericksa, ne birajući riječi.

Cooper je izjavio kako smatra Dončića “sporim i lijenim igračem,” unatoč njegovoj impresivnoj statistici, koja često uključuje triple-double učinke. Naglasio je kako bi, da Dončić ne postiže toliko poena, razmišljao o njegovom izbacivanju iz ekipe.

Iako je priznao Dončiću vještinu u postizanju poena, Cooper je ipak zaključio da je za njega Dončić “bum” jer ne igra dovoljno dobru odbranu. Usporedio ga je nepovoljno s Kyriejem Irvingom i Damianom Lillardom, rangirajući ga iza njih.

Dončić, koji ima samo 25 godina, već je postao jedna od najvećih zvijezda NBA lige, s brojnim priznanjima uključujući višestruko sudjelovanje na All-Star utakmicama.

Osim toga, vodio je Dallas Maverickse do pobjeda u Zapadnoj konferenciji i finala NBA lige. Njegove statistike su izvanredne; tijekom sezone 2019./2020. izabran je za najboljeg rookieja s prosjekom od 28,8 poena, 9,4 skoka i 8,8 asistencija po utakmici.

U prošloj sezoni postizao je prosječno 33,9 poena, 9,8 asistencija i 9,2 skoka, te je po peti put izabran za All-Star ekipu.