Milan Richter, jedan od najvećih hrvatskih boksačkih trenera, preminuo je u Zagrebu u 87. godini nakon duge i teške bolesti.

Bio je vrhunski stručnjak, sportski pedagog i trener koji je odgojio brojne generacije boksača, uključujući poznate prvake poput Željka Mavrovića, Stjepana Božića i Damira Škare. Richter je rođen 23. ožujka 1938. godine u Zagrebu, a boksom se počeo baviti početkom 1950-ih godina.

Tijekom svoje natjecateljske karijere, od 1955. do 1971. godine, boksao je za BK Metalac Zagreb, ostvarivši 180 pobjeda u 245 mečeva. U svojih najboljih deset godina bio je neporažen u ringu.

Nakon što je završio natjecateljsku karijeru, posvetio se trenerskom radu, vodeći zagrebačke boksačke klubove kao što su Metalac, Lokomotiva, Sokol i Tigar.

Njegov dugogodišnji rad ostavio je dubok trag u historiji hrvatskog boksa, osobito u razdoblju najplodnijih godina zagrebačkog boksa. Na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine, na kojima je Hrvatska prvi put nastupala kao samostalna država, bio je član boksačke reprezentacije i vodio Željka Mavrovića.

Richter je kao trener i pedagog neizbrisivo obilježio zagrebački boksački klub Metalac, gdje je u dvorani Kutija šibica na Trešnjevci stvorio generacije uspješnih boksača.

Također, boksu je podučavao i sadašnjeg predsjednika Zorana Milanovića, koji često s ponosom spominje svoje treninge s Richterom.