Francuski nogometaš Wissam Ben Yedder (34) uhapšen je tokom vikenda i suočit će se s optužbom za “seksualni napad pod utjecajem alkohola”, potvrđeno je iz pravosudnih izvora za Associated Press.

Tužitelj iz Nice, Damien Martinelli, izjavio je da je tužilaštvo uložilo žalbu zbog odluke da se Ben Yedderu ne odredi pritvor, nakon što je pušten nakon hapšenja.

Prema izvještaju sportskih novina L'Equipe, Ben Yedder, koji je trenutno bez kluba nakon isteka ugovora s Monacom na kraju prošle sezone, pozvan je na sud i stavljen pod sudski nadzor.

Martinelli je naveo da je suđenje zakazano za 15. oktobar, dok tužitelj nije pružio dodatne detalje o slučaju.

L'Equipe je izvijestio da je Ben Yedder uhapšen nakon što je žena rođena 2001. godine podnijela prijavu zbog seksualnog napada, koji se navodno dogodio u petak navečer u Yedderovom automobilu.

U drugom slučaju, Ben Yedder je prošle godine bio optužen za “silovanje, pokušaj silovanja i seksualni napad” u incidentu na jugu Francuske.

Prošle sezone, Ben Yedder je postigao 16 golova i ostvario tri asistencije u francuskoj ligi, pomažući Monacu da završi kao drugi na tabeli iza Paris Saint Germaina.

Tijekom pet sezona u Monacu, francuski reprezentativac je postigao 118 golova u 201 nastupu u svim takmičenjima, postavši drugi najbolji strijelac kluba svih vremena iza argentinskog napadača Delija Onnisa (223).

Ben Yedder ima 19 nastupa za reprezentaciju Francuske, a posljednji je odigrao u junu 2022. godine.