Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će gostovati Mađarskoj u okviru Lige nacija A.

“Zmajevi” su otvorili Ligu nacija A porazom od Holandije (5:2) na gostovanju. Večeras će se truditi da poboljšaju svoj utisak i da osvoje prve bodove.

Kako prenose Sportske.ba, selektor Sergej Barbarez gotovo sigurno će promeniti početnu postavu. Večeras će za tim konkurisati i Dennis Hadžikadunić, koji je meč u Eindhovenu na iznenađenje javnosti posmatrao sa tribina.

Večeras bi trebao biti na klupi za rezervne igrače, kao i Haris Hajradinović, koji u prvom susretu nije konkurisao zbog viroze. Sa druge strane, u konkurenciji nisu Dal Varešanović (Rizespor) i Stjepan Radeljić (Rijeka). Oni su odlukom stručnog štaba ostali izvan tima i bit će na tribinama.

Što se tiče startne postave, očekuje se da će Nikola Vasilj ponovo biti na golu, dok će biti promjena na pozicijama stopera. Za početak utakmice, očekuje se da će stoperi biti Nikola Katić, Ermin Bičakčić i Adrian-Leon Barišić, dok će bokove pokrivati Amar Dedić i Jusuf Gazibegović.

Za razliku od meča sa Holandijom, na klupi će verovatno ostati Benjamin Tahirović i Armin Gigović, dok će na terenu biti Dario Šarić i Rade Krunić. Denis Huseinbašić će takođe započeti utakmicu, a u napadu će igrati Edin Džeko i Ermedin Demirović.

Utakmica između BiH i Mađarske igra se večeras na Puškaš Areni s početkom u 20:45 sati. Do sada su se BiH i Mađarska sastali četiri puta, s dva poraza i dva remija za naš tim.