Jedan od najboljih svjetskih nogometaša u posljednje dvije i pol decenije Zlatan Ibrahimović, završio je karijeru i trenutno je savjetnik u Milanu. Legendarni švedski napadač je poznat po ljubavi prema luksuzu i komforu, što je pokazao dok je igrao za Manchester United, kada je iznajmljivao raskošnu vilu u Chesireu u okolini Manchestera.

Ovo imanje prostire se na hektar zemljišta, sa četiri sprata i šest odvojenih apartmana.
Vila uključuje sve što bi jedan sportista na vrhuncu karijere mogao poželjeti: privatnu teretanu, bar, vinski podrum, sobu za igru, kao i prostranu natkrivenu terasu. Poseban akcenat je stavljen na sigurnosni sistem, što je ključno za zaštitu privatnosti, piše nova.rs.

Unutrašnjost je dizajnirana u italijanskom stilu, s kuhinjom u plavoj boji i prostranim predsobljem, koje je toliko veliko da je u rangu prosječnog stana. Spavaće sobe imaju sopstvena kupatila, a neke i garderobere, sve u elegantnim tamnosivim i drvenim tonovima.
Ibrahimović je izdvajao 30.000 funti mjesečno za najam ove luksuzne vile, koja je sada na tržištu za nevjerovatnih 4,8 miliona funti, prema pisanju „Mirrora“. Nakon Manchestera, Zlatan je 2018. godine prešao u LA Galaxy.
Ibrahimović je upisao 53 nastupa u svim takmičenjima i postigao 29 pogodaka za Manchester United u dvije godine koje je proveo na Old Traffordu, postavši pritom miljenik navijača.

Šveđanina je potpisao Jose Mourinho kada mu je istekao ugovor u Paris Saint-Germainu. Bivši šef Uniteda je svojevremeno rekao za napadača: ‘’Zlatanu nije potrebno predstavljanje. Statistika govori sama za sebe. Ibra je jedan od najboljih napadača na svijetu.’’

“Osvojio je najvažnija ligaška prvenstva u svijetu nogometa, sada ima priliku da igra u najboljoj ligi na svijetu i znam da će iskoristiti ovu priliku i da će naporno raditi da pomogne timu da osvoji titule.’’
Ibrahimović je dodao: “Jedva čekam da još jednom radim sa Joseom Mourinhom. On je fantastičan menadžer i spreman sam za ovaj novi i uzbudljiv izazov.’’