Mlada švicarska biciklistkinja Muriel Furrer, stara 18 godina, preminula je u bolnici u Zurichu dan nakon teškog pada tokom juniorske cestovne utrke na Svjetskom prvenstvu u biciklizmu. Ovu tužnu vijest potvrdili su Međunarodna biciklistička federacija (UCI), Swiss Cycling i Organizacijski odbor prvenstva.

Furrer je zadobila ozbiljne povrede glave nakon pada, a hitno je helikopterom prebačena u Sveučilišnu bolnicu u Zurichu, gdje je podvrgnuta operaciji. Nažalost, sljedećeg dana je preminula. Nesreća se dogodila tokom kišovite utrke, a švicarski mediji navode kako je pala u šumi iznad Küsnachta, gdje je dugo ostala neopažena jer je bila skrivena u grmlju. Istraga o okolnostima nesreće je još u toku.

Swiss Cycling je izrazio duboku tugu zbog gubitka talentirane biciklistkinje, opisujući Muriel kao srdačnu i vedru mladu osobu, te je napomenuo da je njena smrt veliki gubitak za švicarski biciklizam. Furrer je ove godine osvojila srebrne medalje na nacionalnom prvenstvu u vožnji na vrijeme i cestovnoj utrci.