Bh. MMA borac Erko Jun sinoć je osvojio šampionski pojas borilačke organizacije Brave Combat Federation pobijedivši u dvorani Tivoli Nijemca Alexandera Wesnera.

Nošen podrškom svojih mnogobrojnih fanova, Erko se borio u visokom tempu, u četvrtoj rundi je još jednim kickom poslao protivnika na pod oktagona, zadao mu dva udarca, a nakon toga je sudija prekinuo meč.

Uslijedilo je veliko slavlje našeg borca, koji je zasluženo stigao do svog cilja. Kada je dobio Braveov pojas, emocije su ga savladale pa je bilo i suza.

“Jako sam puno trenirao za ovo i ozbiljno te hoću samo da kažem kad sam ušao u dvoranu, srce mi je bilo k‘o tenk, bilo ko da je bio ovamo ne bi me mogao srušiti, ozbiljno. Nisam se nikad htio predati. Hvala vama što ste došli da me podržite, puno meni znači ovo”, rekao je Jun.

Jun je poznat kao patriota te je više puta naglasio da mu je najveći motiv želja da svoj narod učini ponosnim. Svojim performansama u večerašnjoj borbi i osvojenim pojasom definitivno je to i ostvario.

“Ovu pobjedu hoću da posvetim našoj državi Bosni i Hercegovini, zato što smo kroz život propatili. Propatili smo, svašta smo vidjeli, mala zemlja, a sada ima svjetskog šampiona u Braveu”, dodao je Jun kroz suze.

Zatim je zapjevao s publikom i poveo poznatu pjesmu “Bosnom behar probeharao” koju je zajedno s njim pjevala cijela dvorana.