Razorne poplave koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu uzrokovale su veliku količinu oštećenja. Jedna od pogođenih sredina je i Buturović Polje u blizini Konjica.

Dom je to lokalnog FK Klis, koji je objavio kako njihova infrastruktura nije značajnije oštećena, ali i da su poplave odnijele život njihovog nekadašnjeg fudbalera Jasmina Čilića, prenosi Sport1.ba

“Nakon dvodnevne djelomične komunikacijske izolacije, nastale kao posljedica razornih poplava i klizišta koja su pogodila dolinu Neretvice, FK Klis Buturović-Polje sve navijače i simpatizere informiše da klupska infrastruktura nije značajnije oštećena.

Došlo je samo do nakupljanja većih količina mulja u i oko stadiona i klupskih prostorija, što ćemo očistiti u narednim danima. Voda nije prodrla u klupske prostorije i jedino veće oštećenje je ono na jednom dijelu pomoćnog stadiona koji je u fazi izgradnje.

Kolektiv FK Klis izražava saučešće porodicama, prijateljima i poznanicima svih žrtava u Buturović-Polju, Jablanici, Kreševu, Kiseljaku i Fojnici. U Buturović-Polju su među nastradalim i nestalim osobama naši dugogodišnji navijači, dok je poplava u Jablanici okončala život nekadašnjeg fudbalera FK Klis Jasmina Čilića – Žilija. Nek‘ im je laka zemlja bosanskohercegovačka!

Odgođene su sve utakmice planirane za ovaj vikend u cijeloj Bosni i Hercegovini. Pravovremeno ćemo objaviti sve informacije o nastavku takmičenja omladinskih kategorija i seniora”, objavili su iz Klisa.

Priča o smrti Jasmina Čilića, od kojeg se tako oprostio i Klis, posebno je emotivna. Prema onom što je Dženan Imamović iz Donje Jablanice ispričao za za Vijesti.ba, Jasminovo tijelo pronađeno je u zagrljaju sa njegovom suprugom Irmelom.

Izvor: Sport1.ba