Ibrahima Konaté, stoper Liverpoola, postao je glavna tema okupljanja francuske nogometne reprezentacije, ne toliko zbog svojih nogometnih vještina, već zbog neobičnog modnog izbora.

Naime, Konaté je privukao pažnju dolaskom u potpuno zatvorenoj kapuljači koja mu je prekrivala cijelo lice, čime je iznenadio i novinare i svoje suigrače.

Njegova pojava je izazvala šalu među prisutnima, a sam Konaté je pridonio humoru rekavši: “Ne znate ko sam, pokušajte pogoditi!” Nakon što su mu novinari uzvratili da skine kapuljaču, otkrio je svoje lice i uzviknuo: “To sam ja!”.

Ovaj neobični modni izbor podsjetio je mnoge na stilove drugih francuskih igrača, poput Julesa Koundéa, koji su također poznati po smjelim i ponekad čudnim modnim kombinacijama.

Slične pojave nisu prošle neopaženo ni u svijetu nogometnih analitičara, pa je tako Rade Bogdanović jednom prilikom komentirao da takvo ponašanje odražava manjak kućnog odgoja i pokazuje znakove kompleksa.

Konaté je karijeru započeo u Sochauxu, a pažnju nogometne javnosti privukao igrama u Leipzigu, odakle je 2021. prešao u Liverpool u transferu vrijednom 40 miliona eura. Iako nije poznat po postizanju golova, njegova defanzivna snaga i prisutnost na terenu učinili su ga ključnim igračem u obrani Liverpoola.

Za francusku A reprezentaciju odigrao je 17 utakmica, no još uvijek nije postigao svoj prvi pogodak.