Cristiano Ronaldo, jedan od najpoznatijih nogometaša na svijetu, odlučio je prodati svoju luksuznu vilu u Alderley Edgeu, Cheshire, koja je prvobitno oglašena za 5,5 miliona funti u februaru 2023. Budući da nije bilo zainteresiranih kupaca, cijena je sada spuštena na 5 miliona funti, što je približno 6 miliona eura.

Vila nudi impresivne sadržaje poput sedam spavaćih soba, bazena, kućnog kina, vinoteke, teretane, jacuzzija, igrališta za padel te dodatne “staje za goste”. Iako nekretnina na prvi pogled izgleda savršeno, Ronaldo je brzo odlučio iseliti iz nje.

Razlog tome su bile glasne ovce koje žive u blizini posjeda, a koje su njega i njegovu obitelj ometale rano ujutro. Također, s ceste ispred kuće moglo se vidjeti unutar posjeda, što je narušavalo privatnost. Zbog tih razloga Ronaldo se brzo preselio u drugu kuću vrijednu 3 miliona funti, koja je bila u vlasništvu bivšeg nogometaša Andyja Colea.

Ronaldo je nedugo zatim napustio Englesku i otišao igrati u Saudijsku Arabiju, dok mu je trenutna rezidencija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Ronaldo sada živi u luksuznoj vili na “Otoku milijardera”, ekskluzivnom otoku u zaljevu Jumeirah kod Dubaija. Na tom otoku vile posjeduju neki od najbogatijih ljudi iz Saudijske Arabije, Izraela, Indije i Rusije. Ronaldova nova vila vrijedi oko 50 miliona eura, što je značajno skuplje od njegove nekretnine u Engleskoj.

Njegov odlazak iz Engleske simbolizirao je ne samo promjenu životnog stila, već i nove ambicije u njegovoj nogometnoj karijeri.