Grčki mediji šokirali su javnost vijestima o tragičnoj smrti 31-godišnjeg nogometaša Georgea Baldocka.

Njegovo tijelo pronađeno je u beživotnom stanju u bazenu kod njegove kuće u južnom predgrađu Atene, a iako okolnosti njegove smrti još uvijek nisu poznate, policija provodi intenzivnu istragu kako bi razjasnila sve detalje. Ono što se za sada zna jest da je Baldock pronađen pod vodom, što je izazvalo zabrinutost među njegovim prijateljima, obitelji i sportskom zajednicom.

Baldock je bio poznat kao igrač koji je dao značajan doprinos grčkoj reprezentaciji, za koju je debitirao 2022. godine. Iako je u relativno kratkom vremenskom periodu uspio skupiti 12 nastupa za Grčku, nije dobio poziv za posljednje utakmice u Ligi nacija. Njegova smrt ostavlja veliku prazninu u timu i među navijačima koji su ga cijenili zbog njegove svestranosti i predanosti na terenu.

Osim što je bio član grčke reprezentacije, Baldock je igrao i za Panathinaikos, jedan od najpoznatijih klubova u Grčkoj.

Nedavno je bio u sastavu momčadi koja je gostovala Borcu u prvom kolu grupne faze Konferencijske lige, no nije ulazio u igru. Njegova iznenadna smrt dolazi u trenutku kada su mnogi očekivali da će se vratiti u formu i ponovno biti ključni igrač za Panathinaikos.

Prije dolaska u Grčku, Baldock je igrao u engleskom nogometu, gdje je nosio dres Sheffield Uniteda. Tamo je dijelio svlačionicu s bivšim bh. reprezentativcem Anelom Ahmedhodžićem, što je bio jedan od njegovih posljednjih angažmana prije prelaska u grčku ligu. Njegov prelazak u Panathinaikos bio je viđen kao važan korak u njegovoj karijeri, jer je donio iskustvo i kvalitetu momčadi koja se bori za vrh grčkog nogometa.

Baldockova smrt šokirala je ne samo grčku nogometnu scenu, već i širu nogometnu zajednicu. Mnogi bivši suigrači i prijatelji izrazili su tugu zbog gubitka, a nogometni svijet ostaje u nevjerici.

Baldock će biti zapamćen kao predan sportaš, omiljen među suigračima i navijačima. Njegova svestranost, radna etika i ljubav prema nogometu činili su ga uzorom za mlađe igrače.

Svi koji su ga poznavali slažu se da je njegova smrt veliki gubitak, a kako istraga napreduje, svi se nadaju da će okolnosti ove tragedije uskoro biti razjašnjene.

Mobilna aplikacija za Android