Nakon završetka ligaškog dijela sezone i pred sam početak play-offa, liga Major League Soccer (MLS) tradicionalno proglašava najbolje igrače. Ove godine, najavljena je lista “22 under 22”, koja ističe najperspektivnije fudbalere ispod 22 godine.

Ovaj izbor pruža uvid u budućnost lige, ističući talentovane igrače koji su već ostavili svoj trag na terenu.

Jedan od istaknutih imena na ovoj listi je Esmir Bajraktarević, igrač New England Revolutiona. Njegovi nastupi tokom sezone privukli su pažnju, što ga je dovelo do ovog prestižnog priznanja.

Iako nije izabran u idealni tim, samo prisustvo među 22 najbolja igrača predstavlja značajan korak napred za njegovu karijeru i dodatni motiv za buduće nastupe.

U ligaškom dijelu sezone, Bajraktarević je odigrao 28 mečeva, postigao tri gola i dodao jednu asistenciju, pokazujući svoje sposobnosti na terenu.

Nažalost, njegov tim završio je sezonu na pretposljednjem mjestu Istočne konferencije sa 31 osvojenim bodom, ali uprkos tome, Esmirov ulazak među najbolje mlade talente može se smatrati ultimate postignućem koje će mu sigurno pomoći u daljem razvoju.

Ovo priznanje ne samo da ističe njegov individualni trud, već i predstavlja priliku za poboljšanje i uspjeh u budućnosti. Esmirov put tek počinje, a ovakva priznanja sigurno će mu dati dodatnu motivaciju za napredovanje u karijeri.