Na press-konferenciji uoči utakmice protiv Njemačke, selektor nogometne reprezentacije BiH, Sergej Barbarez, naglasio je važnost volje i odlučnosti tima kako bi se postigao pozitivan rezultat.

Iako Njemačka dolazi oslabljena, Barbarez smatra da to ne utiče na pripreme, te da se treba fokusirati na vlastite kvalitete i strategiju za predstojeći susret.

“To ne igra nikakvu ulogu, jer ta reprezentacija ima toliku širinu igrača. Ne osvrćemo se na to, već na nas, jer bi bilo suludo razmišljati o njima”, rekao je Barbarez.

Neki njemački mediji su opisali Barbareza kao “pokeraša” koji je prešao u ulogu selektora, što dodatno naglašava njegovu jedinstvenu poziciju.

S obzirom na to da je veći deo svog života proveo u Njemačkoj, jasno je da će ova utakmica za njega imati poseban značaj i dodatni motiv.

Očekuje se da će njegova iskustva i znanje o njemačkom nogometu pozitivno uticati na pripreme i strategiju tima.

“Uvijek će biti ovakvih i onakvih članaka. Ali, kada je realistično, uopće nemam problem s tim. Ako nam nije motivacija prisustvo novinara u velikom broju, pun stadion i sve ostalo, onda nemamo šta tražiti tu.

Naravno, ovo je za mene nešto posebno na ličnom planu kao i za momke koji igraju u Njemačkoj, ali kada izađemo na teren postoji samo jedna reprezentacija i jedan grb”, poručio je Barbarez.