Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je poraz u Zenici, u okviru trećeg kola grupe A3 Lige Nacija, protiv Njemačke rezultatom 1:2.

Utakmica je odigrana u petak, a “Zmajevi” su pružili solidan otpor favoriziranom protivniku. Sljedeći izazov za izabranike selektora Sergeja Barbareza dolazi već u ponedjeljak, kada će na domaćem terenu, Bilinom Polju, dočekati Mađarsku.

Za taj susret, Barbarez neće moći računati na dva ključna igrača, Adriana Leona Barišića i Ermedina Demirovića, koji su suspendirani zbog žutih kartona. Barišić, 23-godišnji defanzivac, dobio je žuti karton protiv Njemačke, što mu je drugi u ovom natjecanju, nakon što je prethodno bio opomenut u utakmici s Mađarskom.

Slično je prošao i Demirović, napadač koji je zaradio svoj drugi žuti karton, prvi put opomenut protiv Nizozemske.

Obojica su bili stalni članovi početne postave u prethodnim utakmicama. Barišić je odigrao svih 90 minuta u tri dosadašnja susreta Lige Nacija, dok je Demirović bio starter u svakom od njih te je postigao gol protiv Nizozemske.

Njihovo odsustvo predstavlja veliki hendikep za Barbareza u predstojećem duelu.

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Mađarske zakazana je za ponedjeljak u 20:45 sati na stadionu Bilino Polje.

Ovaj susret bit će od velike važnosti za “Zmajeve” jer će pokušati doći do bodova nakon poraza od Njemačke.

Nadolazeći meč sigurno će biti prilika za mlađe igrače da se dokažu u odsustvu ključnih igrača poput Barišića i Demirovića. Mađarska dolazi u Zenicu s ambicijama, ali domaća ekipa tražit će iskupljenje pred svojim navijačima.