Arbitražni odbor Fudbalskog saveza Turske nedavno je donio odluku o oduzimanju licenci istaknutim sportskim radnicima, Elif Karaarslan i Orhanu Erdemiru, nakon što je skandal uzdrmao sportske krugove u zemlji.

Naime, video eksplicitnog sadržaja, na kojem se vidi kako su Elif i Orhan u ljubavnom zanosu unutar službenih prostorija, izazvao je burne reakcije u javnosti i medijima.

Snimak je ubrzo postao viralan, a njihovo ponašanje smatrano je ozbiljnim narušavanjem profesionalne etike. Kao rezultat, Turski fudbalski savez odlučio je da oboje doživotno isključi iz fudbala, što je predstavljalo presedan u sličnim slučajevima.

Elif Karaarslan, rođena 2000. godine u Istanbulu, prvobitno je započela svoju karijeru kao fudbalerka u Bešiktašu. Međutim, ozbiljna povreda je okončala njen sportski put na terenu, što ju je natjeralo da se penzioniše u ranoj fazi karijere.

Unatoč tome, nije odustala od fudbala te je 2020. godine počela suditi svoje prve utakmice. Posvećena novoj ulozi, brzo je stekla reputaciju i postala prepoznatljivo ime u sportskim krugovima.

Iako je ovaj skandal značajno poljuljao njenu reputaciju, Elif je odlučila iskoristiti svoju novostečenu popularnost na drugačiji način. Pokrenula je ekskluzivan plaćeni sadržaj na Instagramu, gdje pratioci mogu pristupiti njenim objavama za simboličnu mjesečnu naknadu od jednog eura.

Iako nije otkrila prirodu tog sadržaja, zainteresirani pretplatnici morat će sami istražiti što ona nudi. Skandal i dalje izaziva polemike, a javnost je podijeljena po pitanju njihovih postupaka i kazne koja im je izrečena.