Lionel Messi je odgledao cijeli susret svog Inter Miamija protiv Hong Konga s klupe za rezervne igrače, što je izazvalo nezadovoljstvo domaćih navijača koji su ga glasno izviždali.

Više od 38.000 ljudi platilo je ulaznice po cijeni od 125 dolara kako bi vidjeli najboljeg nogometaša svih vremena na terenu, ali Messi nije zaigrao. Navijači su više puta skandirali “hoćemo Messija, hoćemo Messija”, ali njihova želja nije bila ispunjena, što je rezultiralo zvižducima i nezadovoljstvom među publikom.

Organizatori utakmice najavili su da će vratiti 50 posto cijene ulaznica, ističući da su čak pokušali nagovoriti Messija da barem ustane s klupe i objasni razlog izostanka, no njihova molba je odbijena. U saopćenju kompanije Tatler Asia, koja je organizirala susret, kritiziraju Inter Miami zbog nedostatka suradnje te ističu da je prisustvo Messija i Suareza na utakmici u Japanu nekoliko dana kasnije izgledalo kao dodatna provokacija.

Nakon propuštene utakmice u Hong Kongu, Messi je zaigrao u prijateljskom susretu u Japanu, što je izazvalo kontroverze, posebno u državnim medijima poput Global Times koji su optužili nogometaša i Inter Miami za političke motive s ciljem blaćenja Hong Konga.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tatler Asia (@tatlerasia)