U epskom okršaju u Rijadu, Tyson Fury jedva je izašao kao pobjednik u spektakularnoj borbi protiv Francisa Ngannoua. Ova borba ostavila je svijet zadivljenim i napetim, obogaćujući bokserski svijet nevjerovatnom dramom.

Kamerunski borac, Ngannou, zadao je težak udarac Britancu Furyju u trećoj rundi, šaljući ga na pod lijevim krošeom. Na licu 35-godišnjeg samozvanog Kralja Cigana jasno se vidjelo iznenađenje i šok, no Fury se brzo oporavio. Borba se pretvorila u nevjerovatnu bitku između ova dva diva.

Napetost se završila kada su sudci donijeli svoju odluku. Dva su sudca dala rezultat 96-93 i 95-94 u korist Furyja, dok je treći sudac dao rezultat 95-94 u korist Ngannoua. To je označilo trijumf Furryja, ali je istovremeno pokazalo koliko su obojica boraca bili blizu pobjede.

Iza ovog epskog okršaja krije se i značajna financijska priča. Prema medijskim izvješćima, Tyson Fury trebao bi zaraditi impresivnih gotovo 60 miliona eura za svoj trud, dok će Ngannou, iako s osjetno manjom nagradom, ipak dobiti više od 10 miliona eura.

To je značajno povećanje u usporedbi s njegovim prethodnim nastupom u MMA-u, gdje je zaradio tek 500 hiljada dolara. Ovaj financijski uspon oslikava rastući interes za borilačke sportove i naglašava koliko su ova dva borca postali ikone u svijetu borilačkih vještina.