Trener Dinama, Sergej Jakirović, prije ključnog prvenstvenog susreta protiv Lokomotive, donio je iznenađujuće promjene u svojoj momčadi, a mnogi smatraju da bi ove promjene mogle postati trajnog karaktera.

Jedna od značajnih odluka bila je ponovo postavljanje Danijela Zagorca na gol umjesto dosadašnjeg prvog golmana, Ivana Nevistića. Osim toga, Luka Menalo je dobio priliku na desnom krilu, prenosi Index.

Međutim, još intrigantnije je što se Maxime Bernauer nije našao ni na klupi. Ovo odsustvo s klupe sugerira da bi trener mogao biti nezadovoljan njegovim nastupima, a posebno je ostala u pamćenju njegova nedavna greška pri čemu je skrivio penal i napravio još nekoliko pogrešaka tokom utakmice protiv Viktorije Plzen u Konferencijskoj ligi.

Na presici prije utakmice, Jakirović nije spomenuo Bernauera kao igrača koji je upitan zbog povrede, što bi moglo ukazivati na to da je trener možda izgubio povjerenje u njega.

Zanimljivo je napomenuti da nije samo Bernauer na meti Jakirovićevih promjena. Ukrajinski bek, Bogdan Mihajličenko, također je izgubio svoje mjesto u timu.

Izuzetno je znakovito da su obojica igrači dovedeni u klub dok je Dario Šimić još bio član Uprave Dinama, no sada je Šimić napustio tu poziciju. Ove promjene u kadru sugeriraju da trener Jakirović ozbiljno razmatra novu dinamiku tima, a budućnost Bernauera i Mihajličenka u klubu ostaje upitna.