Brazilski defanzivac i član Fluminensea Felipe Melo (40) u razgovoru za TNT Sports upitan je o izjavi Kyliana Mbappea (24) iz svibnja 2022. Napadač Francuske i PSG-a tada je uoči Svjetskog prvenstva u Kataru rekao kako južnoamerički nogomet nije na razini europskog.

“Mi na Svjetsko prvenstvo dolazimo spremni, dok Brazil i Argentina nemaju tako dobre protivnike u Južnoj Americi. Nogomet ondje nije na razini europskog, zato su posljednja svjetska prvenstva osvajali Europljani”, rekao je tada Mbappe također za TNT Sports.

Melo: Mbappe je idiot

Melo, koji ima 22 nastupa i dva pogotka za brazilsku reprezentaciju, odgovorio mu je godinu i pol dana kasnije. “Mbappe je idiot. Zabio je tri gola u finalu Svjetskog prvenstva (Argentina pobijedila Francusku nakon penala, op. prev.), ali je Argentina postala prvak. Još mora puno toga učiti. Ne može tako govoriti o južnoameričkom nogometu”, rekao je Melo pa priznao kako je Mbappe odličan igrač.

“Mbappe će osvojiti tri-četiri Zlatne lopte, ali mora začepiti. Europski klubovi dolaze u Južnu Ameriku tražiti igrače, a ne u Francusku. Nisam imao priliku igrati protiv njega. Ne znam je li, zbog toga, on imao sreće ili ja”, dodao je Melo.

Melo je bivši igrač Flamenga, Cruzeira, Mallorce, Racinga, Almerije, Fiorentine, Juventusa, Galatasaraya, Intera i Palmeirasa. Trenutno je član Fluminensea, s kojim je nedavno osvojio Copu Libertadores, južnoameričku verziju Lige prvaka.