Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine sutra će se odigrati revijalna utakmica između amaterskih veteranskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Turske, odnosno ekipe Master Bosne i turske asocijacije TMVFL. Tim povodom je danas upriličena press-konferencija.

Nakon uvodnog izlaganja Sinana Sinanovića, obratio se ministar privrede u Zeničko-dobojskom kantonu.

– Cilj događaja je na drugačiji način obilježiti način jedne i jedine domovine Bosne i Hercegovine. S tom idejom smo i krenuli zajedno sa Sinanom Sinanovićem, kapitenom Vlatkom Glavašem, članovima kluba Master Bosna, našim bivšim reprezentativcima i drugima. Sa nama je i Amel Tuka, vrhunski atletičar. Veliki broj bivših reprezentativaca stiže, veliki broj onih koji nose ideju Bosne i Hercegovine. Mi dobro znamo kroz kakvo vrijeme naša domovina prolazi. Mnogi pokušavaju obezvrijediti hiljadugodišnju historiju – kazao je Samir Šibonjić.

– Adis Drnda, Adis Nurković, Aldin Bijelić, Alen Tabaković, Avdija Vršajević, Adnan Behlulović, trener Zajko Karajlić, pomoćni trener Mirsad Kamenjašević, Nermin Hadžiahmetović, Dario Damjanović, Eldin Mašić, Elvir Rahimić, Enis Cikotić, Fikret Karajbić, Sead Kadić, Haris Imširović, Haris Kaljanac, Hasan Mujanović, Idriz Smailhodžić, Izudin Kamberović, Jasmin Kalabić, Kemal Alispahić, Nedžmin Begić, Nermin Hrvat, Nezir Pivić, Samir Muratović, Sanel Sokolar, Senijad Ibričić, Vedin Musić, Dželaludin Muharemović, Vlatko Glavaš, – imena su čiji je nastup najavio Šibonjić.

Potom je riječ uzeo legendarni Vlatko Glavaš.

– Drago mi je da sam učesnik ove manifestacije, pogotovo kada je u pitanju naša domovina Bosna i Hercegovina. Ja sam ponosan na ono što se zove BiH i na ono gdje sam ja rođen, pogotovo kada imate privilegiju i čast da budete kapiten ove domovine. Drago mi je da ću sutra predvoditi zvijezde koje će igrati protiv Republike Turske. Znamo da ima onih koji ne vole ovu zemlju, ali ima i mnogo više nas koji je volimo. Sutra ćemo pokazati na Bilinom polju da mi možemo drugačije organizovati Dan državnosti BiH jer na dan utakmice članovi Predsjedništva imaju doček. Bit će mnogo imena u turskoj reprezentaciji. Želim da pošaljemo poruku da je BiH bilo i prije i da će je biti i poslije nas – izjavio je Glavaš.