Bajer Leverkuzen, predvođen trenerom Xabijem Alonsom, ističe se kao najprijatnije iznenađenje u ovogodišnjem njemačkom prvenstvu, dominirajući na terenu i zauzimajući vodeću poziciju na tabeli Bundeslige.

Poslije nedavne internacionalne pauze, ekipa je nastavila niz sjajnih partija, a najnovija pobjeda od 3:0 nad Verderom ih je vratila na vrh tabele, ispred minhenskog Bajerna.

Revolucionarni pristup igri Xabi Alonsa ne odražava se samo kroz rezultate, već i kroz inovativne strategije koje primjenjuje na terenu. Na nedavnoj utakmici protiv Verdera, ekipa je postigla tri gola, a pritom je impresionirala i revolucionarnim potezom koji je privukao pažnju fudbalske javnosti, prenosi Sportal.rs.

Naime, Alonso je uveo praksu koja se odnosi na brže izvođenje auta, bez obzira na to da li je Bajer u vodstvu ili zaostatku. Umjesto sporog vraćanja lopte dječacima pored terena, Alonso je postavio 19 lopti duž aut-linije.

Ove lopte omogućavaju igračima brže uzimanje lopte i izvođenje auta ili gol-auta, čime se ubrzava nastavak igre.

Ova inovacija ne samo da pomaže Bajeru u održavanju tempa tokom utakmica, već takođe sprečava protivničke igrače da usporavaju ritam igre, jer se lopte nalaze na dohvat ruke i omogućavaju brzo izvođenje auta.

Oduševljeni ovim potezom, mnogi navijači i stručnjaci nadaju se da će ovakva praksa postati standardna na svim terenima, što bi unapredilo brzinu igre i smanjilo nepotrebno odugovlačenje.

Ovaj potez Bajera Leverkuzena je pohvalila i sama Bundesliga, postavljajući snimak na društvene mreže koji je postao pravi hit među ljubiteljima fudbala.

Pogledajte snimak OVDJE