FIFA je danas objavila najnoviju rang-listu svjetskih nogometnih reprezentacija, a za Bosnu i Hercegovinu nisu stigle baš dobre vijesti.

Zmajevi su doživjeli ozbiljan pad, skliznuvši za čak šest pozicija, te se sada nalaze na 69. mjestu. Ovaj plasman predstavlja najnižu tačku od 2008. godine, kada su zauzimali 75. poziciju.

Na novoj rang-listi, Bosna i Hercegovina je ispod selekcija Južnoafričke Republike, Konga, Sjeverne Makedonije, Iraka i Uzbekistana. Ipak, sada se moraju boriti kako bi povratili svoj ugled i napredovali na tabeli. Sa 1368.3 bodova, Zmajevi su izgubili gotovo 25 bodova u odnosu na prethodni mjesec, kada su bili na 63. mjestu.

Najbolja reprezentacija svijeta ostaje Argentina, a slijede je Franuska, Engleska, Belgija, Brazil, Nizozemska, Portugal, Španjolska, Italija te Hrvatska.

Ovo ažuriranje donosi i promjene u regionalnim reprezentacijama, gdje se Srbija nalazi na 34. mjestu, Slovenija na 54., Crna Gora na 70., dok je Kosovo na 101. poziciji.

Za navijače Zmajeva, ovo je svakako razočaravajuće, ali ostaje nada da će se forma reprezentacije poboljšati u budućim natjecanjima te da će se vratiti na zavidnu poziciju na svjetskoj rang-listi.