Duel starih rivala iz Bosne i Hercegovine će otvoriti 16. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Riječ je o duelu između FK Velež i FK Sarajevo koji će biti odigran na stadionu Rođeni sa početkom od 18 sati.

Oba tima još uvijek imaju određene oscilacije u sovjim igrama, ali svojim igrama su osigurali sebi treću i četvrtu poziciju na tabeli.

Sarajevo ove sezone pod palicom Simona Rožmana igra jako dobro, te je slovenski trener u pripremi utakmcie istakao da je Velež jako dobro pripremljena ekipa.

– Velež je timski dobro posložena ekipa. Volimo utakmice gdje se nadigrava i mislim da će navijači imati priliku da gledaju kvalitetnu igru. Imamo svoj plan koji učimo već duži period. Tačno znamo šta i kako raditi. Najvažnije je da su igrači bili nezadovoljni zbog toga. Jako su samokritični. Svi tačno znaju šta treba raditi. Da primiš kući dva gola, to nije dobro. Momci su svjesni i puno daju da bi svaki dan bili bolji, rekao je Rožman.

Trener domaćih, Dean Klafurić se sa druge strane suočava sa problemima. U redovima mostarske ekipe ima i nekoliko bolesnih fudbalera koji nisu sto posto spremni.

– Sarajevo je ofanzivno jako dobro. Ne znamo kako će početi, ali imaju širok kadar, nije to samo jedanaest igrača, tu su i kvalitetni igrači sa klupe. Imaju dobre igrače koji dolaze iz drugog plana.Utakmica protiv Zrinjskog je uzela danak. Dosta je bolesnih, koji nisu sto posto spremni. Na sreću, roster je širok, ja vjerujem u svakog igrača, uključujući i najmlađe koje smo priključili iz omladinske škole, rekao je Klafurić.

Podsjećamo, susret se igra od 18 sati, a glavni sudija susreta je Dragan Petrović. Njemu će asistirati Aleksandar Smiljanić i Nebojša Žugić.

Utakmica je u direktnom TV prijenosu na Arena Sport 1 Premium.